Din afbestillingsforsikring dækker ofte selvrisikoen på din udlejningsbil

Når du står i lufthavnen, og skal hente din udlejningsbil, bliver du bombarderet med cirka 1.000 spørgsmål af sælgeren bag skranken hos udlejningsfirmaet.

De fleste af spørgsmålene har til formål at få dig til at købe noget mere, og det kan godt være ekstremt svært sådan lige på stående fod at tage stilling til, hvad du har brug for, af for eksempel vejtolds-dingenoter og diverse forsikringer – især hvis du ikke har været i området før.

En ting, udlejningsfirmaet som regel prøver at sælge dig, er en lavere eller ingen selvrisiko på forsikringen på bilen – selvrisikoen er det beløb du skal have op af lommen, for skader på den bil, du har lejet. Og mange vælger nok at betale sig til en lav selvrisiko, for at undgå økonomiske øretæver og andet bøvl, hvis uheldet er ude.

Hvad skal du betale i selvrisiko på udlejningsbilen?

Selvrisikoen er det beløb, du selv betaler af en skade, før forsikringen begynder at dække (og der er altid en selvrisiko på en kaskoforsikring): Hvis din bil har fået en skade, som det vil koste 15.000 kroner at reparere, og din selvrisiko er på 10.000, skal du selv betale de første 10.000, før forsikringsselskabet træder ind og betaler resten af pengene. Jo højere din selvrisiko er, jo mindre skal du betale for din forsikring.

Hvad de færreste er klar over – og sjældent liiige har styr på, når de lige er stået af flyet og skal afhente bilen – er, at hvis de har en afbestillingsforsikring i forbindelse med rejseforsikringen, vil denne ofte dække selvrisikoen på lejebil. I hvert fald op til et vist beløb.

Så hvis din afbestillingsforsikring dækker selvrisiko for op til 7.000 kroner på udlejningsbiler, behøver du ikke at købe dig til en lavere selvrisiko end det.

Tegner du en dækning for selvrisiko på 10.000 kroner hos udlejningsfirmaet, og din afbestilling kun dækker 7.000 kroner, er der selvfølgelig en difference på 3.000 kroner, som du selv skal betale.

Mand kigger ned i opslået kølerhjelm på personbil

Hvad skal du gøre?

  • Hvis du har din rejseforsikring liggende i Comparos app, så kan du altid lige tjekke beløb og betingelser når du står på ferien, og bliver i tvivl om, hvad du overhovedet har brug for.

  • Så undersøg hvordan du er dækket, inden du tager afsted, og sørg for at have dine rejseforsikring med på ferien, så du kan tjekke hvis der er noget du er i tvivl om, inden du betaler en formue for at have en lav selvrisiko på din udlejningsbil.

Læs i øvrigt Forbruger Europas gode råd til andre forhold, du skal tænke på, når du lejer bil på ferien her:

Flere klager over biludlejning

Antallet af forbrugere, der klager over billeje i Europa, er steget med 40 % de seneste tre år, viser tal fra de nordiske Forbruger Europa kontorer.
De mest almindelige problemer er ekstra udgifter til forsikring eller efterbetaling af skader på bilen.”
Læs mere på ForbrugerEuropa.dk