Har du styr på, hvad de mest almindelige forsikringer dækker?

De fleste mennesker har kun en overfladisk viden om, hvad de enkelte typer forsikringer dækker. Og det er ikke så mærkeligt – der er nemlig forskel på, hvad den samme type forsikring dækker i forskellige forsikringsselskaber.

Fordi der ikke er en standard for eksempelvis bilforsikring, rejseforsikring og indboforsikring, er det vigtigt at forholde sig kritisk til, hvad du har brug for, og hvad du får.

Her på siderne har vi beskrevet, hvad de enkelte typer forsikringer typisk dækker– og på hvilke områder du skal være særligt omhyggelig med at undersøge, hvordan dit selskab dækker, og om dækningen passer til dine behov. Hvis dine behov ikke er dækket af standardbetingelserne hos dit selskab, skal du måske tegne tillægsforsikringer, eller finde et andet selskab.

mand bag rat i bil

Hvis du har en bil, siger loven at du skal have en ansvarsforsikring. De fleste har også en kaskodækning. Men hvad med vejhjælp, når du skal på bilferie? Og stenslag på forruden? Eller hvad hvis du eller dine passagerer kommer til skade?

Læs hvordan en bilforsikring er skruet sammen her

Rejseforsikring - Mor, far og to børn på badebro med solnedgang

En rejseforsikring er den forsikring du får brug for, hvis noget går galt, når du og din familie er ude at rejse. Det er meget rart at kunne få hjælp, hvis du eller dine medrejsende bliver syge under rejsen, eller hvis jeres bagage ikke når frem samtidigt med jer selv.

Læs hvad en rejseforsikring kan hjælpe med her

Stue med malerier og musikanlæg

Det er indboforsikringen der dækker dine ting – dine møbler, dit tøj og smykker, og alt det lækre udstyr du render rundt og fylder dit hjem med. Men har du styr på, hvornår forsikringen siger ja til at dække, hvis noget går i stykker? Og er du helt skarp på, hvad ”særligt indbo” er? De fleste bliver lidt overraskede…

Læs op på, hvad en indboforsikring egentlig dækker her

Murstensvilla

Man plejer at sige, at en husforsikring dækker det, der bliver hængende, hvis du tager dit hus og vender bunden i vejret på det. Men hvordan husforsikringen dækker, er meget forskelligt fra selskab til selskab. Husforsikringen er noget af det der holder husejere vågne om natten – og med god grund.

Læs om, hvad du skal tage stilling til, når du vælger husforsikring

hånd der underskriver papir

Hvad hvis der sker en skade på huset, som er opstået før huset blev solgt, men først bliver opdaget, når den nye ejer har overtaget det. Både sælger og køber kan have glæde af, at der ligger en ejerskifteforsikring, som dækker udgifter til reparationer, uden diskussion om, om det er den nye eller den tidligere ejer, der skal have penge op af lommen.

Læs hvordan en ejerskifteforsikring fungerer her

Fritidshus af træ med tørvetag

Hvis du har et sommerhus skal selvfølgelig have en forsikring til selve huset, men du skal også have styr på, hvordan de ting, du har med frem og tilbage er dækket, og hvor store værdier, du med ro i sjælen kan have stående deroppe i vinterhalvåret.

Læs her, hvordan din fritidshusforsikring spiller sammen med dine andre forsikringer

fod der er ved at træde i bananskræl

Må man have mere end én ulykkesforsikring? Dækker den tandskader og løbeskader? Hvordan udregner selskaberne den erstatning, man får udbetalt? Og hvad hvis der sker noget med dine børn eller deres legekammerater?

Læs om, hvad du skal overveje og vide, om din ulykkesforsikring

post-it sedler med navne på specialforsikringer

Udover de store standardforsikringer, er der en lang række forsikringstyper. Mange af dem dækker de mere hobbybetonede aspekter af livet – båden, campingvognen, hunden, hesten, motorcyklen og veteranbilen. Og så er der dem der giver et ekstra lag af tryghed i dagligdagen, som lønsikringsforsikring og it-sikkerhedsforsikring.

Læs lidt mere om de forskellige andre forsikringstyper