Der er store forskelle på priserne mellem de dyreste og de billigste forsikringer. Det kan betale sig at sammenligne priserne og vide, hvad der afgør, hvad du skal betale.

København,18. februar 2017 – Den digitale forsikringspris-sammenligningstjeneste Comparo.dk har indsamlet data på, hvad der påvirker de priser, danske bilejere får tilbudt bilforsikringer til, på tværs af et bredt udsnit forsikringsselskaber på det danske marked.

Resultaterne af godt en halv million af de prissøgninger der er foretaget på comparo.dk i 2015 og 2016, er samlet i Comparo Indblik 2017, og giver en indikation af, hvilke parametre der påvirker prisen på bilforsikringer for privatpersoner. Konklusionen er, at der er meget den enkelte bilist kan gøre for at holde prisen nede, og at det i høj grad betaler sig at sammenligne selskabernes priser.

Comparo Indblik 2017 viser blandt andet at:

grafik over sammenhæng mellem alder og erfaring på prisen på bilforsikringer
Se infografik

Alder og erfaring betyder meget for prisen på bilforsikringen
En 30-årig med 5 års erfaring får tilbudt en pris der er 45% mindre (cirka 8.000), end en 30-årig med 0 års erfaring (cirka 14.500). Og priserne for bilister med 0 års erfaring styrter nedad fra omkring 26.000 for en 18-årig, til 22.000 for en 22-årig og til 16.000 for en 25-årig.

grafik over medlemsrabatter på bilforsikringer
Se infografik

De rigtige medlemskaber giver store rabatter
Ved at være medlem af organisationer, der har indgået rabat-aftaler med udvalgte forsikringsselskaber – eksempelvis FDM og langt de fleste fagforeninger – kan man opnå store rabatter: 18-29-årige kan nøjes med halv pris, og bilister over 30 år kan skære mellem en tredjedel og en fjerdedel af prisen.

Comparo Indblik gennemsnitspris på kasko afhængigt af bilens alder
Se infografik

Det er billigere at kaskoforsikre nyere end ældre biler
Det er gennemsnitligt 38% billigere at kaskoforsikre en bil fra 2012 – det koster omkring 10.000 kr. – end en bil fra 1996 –  det koster omkring 16.000 kr.

Comparo Indblik konsekvens af skader på bilforsikringspriser
Se infografik

Skadefri kørsel betaler sig for de ældre – ikke meget for de yngre
For bilister over 35 år, er der mange penge at spare på bilforsikringen, hvis man kører uden skader –15% for de 35-årige og over 20% for bilister over 40 år. For de 18-28-årige er der derimod kun omkring 4% at hente.

Bemærk: De tal vi offentliggør er gennemsnittet af de søgninger der er foretaget på en given forespørgsel. Dermed vil tallene sjældent kunne overføres direkte til konkrete forsikringstagere. De giver kun en indikation af, hvilke forhold der påvirker priser i positiv eller negativ retning. Læs mere om hvor vores tal kommer fra

En 23-årig kan groft sagt komme til at betale alt fra 8.000 til 35.000 kroner for sin bilforsikring. Hvilken ende forsikringstageren lander i, afhænger af en række parametre – nogle kan man ikke påvirke, men rigtig mange kan man. Det der afgør prisen på forsikringen er størrelsen, hestekræfterne og prisen på ens bil, bilens alder og ens egen alder, og hvor mange år man har haft kørekort. Det gør også en meget stor forskel, om man er medlem af en organisation eller en fagforening, der samarbejder med et forsikringsselskab, og derfor kan få rabat.

Og så betyder det i høj grad noget, hvilket forsikringsselskab man vælger.

Morten Stengaard, Comparo

Der er slet ingen tvivl om, at man skal sammenligne selskabernes tilbud på bilforsikringer. Der er stor forskel på, hvilke typer kunder forsikringsselskaberne er interesserede i, og hvem der tilbydes fordelagtige vilkår. Derfor kan det i den grad betale sig at undersøge, hvilke selskaber man kan gøre en god handel hos.

Dækningen på lige netop bilforsikringer er stort set ens fra selskab til selskab, så her kan man godt tillade sig at gå efter prisen,” siger Morten Stengaard, administrerende direktør i Comparo A/S.

Tjek jævnligt, om du kan få en bedre pris

Desuden bør man gøre sig selv den tjeneste jævnligt at tjekke, om man stadig har den rigtige pris – især når man er under 30 år. Alder og erfaring er nemlig noget af det, der betyder allermest for prisen: Den gennemsnitlige pris for en 18-årig der tegner sin første forsikring og har nul års erfaring er 26.000 kroner –  for en 23-årig, med 0 års erfaring er gennemsnitsprisen 20.500 og for en 23-årig med 5 års erfaring bag rattet, er gennemsnitsprisen 13.000 kroner.

Så med mindre man er i den heldige situation, at ens forsikringsselskab jævnligt henvender sig med tilbud om at sætte prisen på forsikringen ned, fordi man nu er blevet ældre og mere erfaren, eller fordi de kan se at man ville kunne få en bedre pris hos en konkurrent, bør man lige bruge et minut på at sammenligne selskabernes priser. Det er meget nemt at skifte selskab – det, der føles besværligt er at finde ud af, om det kan betale sig at flytte og hvortil. Det er derfor vi har lavet sammenligningstjenesten comparo.dk, der på under et minut henter priser fra et bredt og repræsentativt udsnit af bilforsikringsselskaber i Danmark,” siger Morten Stengaard.

Hver måned søger tusindvis af danskere på comparo.dk, for at få at vide hvilken pris de enkelte forsikringsselskaber kan tilbyde dem på deres forsikring. Comparo.dk henter priser til den enkelte bruger direkte fra forsikringsselskabernes hjemmesider, og præsenterer dem for brugeren, rangeret efter pris. Priserne brugerne bliver præsenteret for på comparo.dk er således den samme pris brugerne ville få, ved at taste de samme oplysninger ind på de enkelte selskabers hjemmesider.

En typisk søgning resulterer i priser fra 20 forskellige forsikringsselskaber, og giver således et dækkende indblik i, hvad man som bruger bør forvente at skulle betale.

For yderligere oplysninger om Comparo Indblik 2017:

Comparo pressekontakt Katrine Palsby  / M: +45 31 720 752

Læs mere om vores metode og hvor vores tal kommer fra

Om Comparo

Comparo udvikler digitale sammenligningsløsninger, som giver forbrugere et overblik over pris og dækning på det danske bilforsikringsmarked.

Comparos mission er at skabe gennemsigtighed for forbrugerne. Selskabets web-baserede teknologi indhenter priser fra et bredt og repræsentativt udsnit af de danske selskaber på få sekunder, og præsenterer informationerne på en let og sammenlignelig måde.

Comparo garanterer, at brugerne modtager en fair, neutral og fyldestgørende sammenligning. Sammenligningstjenesten omfatter pt de fleste af de selskaber i Danmark, der tilbyder bilforsikringer, således at brugerne er garanteret et fuldt overblik over markedet. Comparos brugere kan indhente tilbud fra de selskaber der er samarbejdspartnere, direkte fra løsningen.

Comparo udarbejder løbende analyser af status og udvikling på bilforsikringer til rådgivere, medier og samarbejdspartnere.

Comparo A/S er et privatejet dansk selskab der blev stiftet i 2013. Bag Comparo står venturekapital-selskabet Northcap, der investerer i fremsynede teknologiselskaber med skalerbare forretningsmodeller.