Vi har igennem længere kunne skrive om, hvordan forsikringsselskaberne skovler penge ind på bilforsikring, fordi bilerne er blevet mere sikre, og skaderne derfor bliver færre. Codan sidder på 11% af bilforsikringsmarkedet, og vil nu banke priserne ned på bilforsikring.

”Hvis jeg ser bort fra skiftet i markedet om, at skaderne bliver billigere, så skal vi relativt set blive billigere på bilforsikring”, siger Scott Ørmen, landedirektør hos Codan Danmark. Hvor meget priserne bliver sat ned, vil han dog ikke sætte tal på.

Tryg derimod, går modsatte vej, da regnskabet for 2015, var negativt:

”En svag negativ udvikling blev observeret i løbet af året på tværs af forskellige forretningsområder, og den vil blive dæmpet bl.a. gennem prisstigninger på omtrent 3 procent,” lød det fra Tryg.

Konkurrenten Topdanmark har ikke tænkt sig at hæve priserne, hvor topchefen Christian Sagild har udtalt:

”Vi vil ikke bruge prisstigninger som en vækstdriver i den forstand. Vi vil justere priserne, hvis risikoen tilsiger det, og så vil vi gerne vokse ved at gøre det nemt at være kunde hos os”.
Codan er dyrest

Ifølge vores statistikker, ligger Codan kun i 38,2 % af tilfældene i top 10 når vores brugere skal finde priser på bilforsikring. Blandt de store forsikringsselskaber herhjemme, er Codan det selskab der oftest ikke er med i top 10.

”I mange af de her sammenligningstests er det jo ingen hemmelighed, at vi kommer dårligt ud. Vores motortarif har ikke været opdateret. Så det er helt oplagt, at vi vil bestræbe os på at blive mere konkurrencedygtige her”. Siger Scott Ørmen.

Læs artiklen her